Monika Hertwig, mama lui Jennifer, şi-a abandonat copilul la o mănăstire întrucât nu era capabilă să o întreţină. La vârsta de trei ani a fost adoptată şi a rupt orice legătură cu mama sa biologică, relatează War History Online.
Legătura a fost reluat 21 de ani mai târziu, unde spre şocul acesteia, mama sa scrisese o carte numită „Trebuie să îmi iubesc tatăl, nu” (I Have to Love My Father, Don’t I?), într-un magazin din Hamburg. Atunci a aflat că mama sa era fiica unui ofiţer nazist infam, Amon Goeth, care era comandantul lagărului de concentrare de la Plaszow din Polonia.
La aflarea veştii, aceasta a fost devastată, mai ales că avea numeroşi prieteni evrei după ce a terminat facultatea la Tel Aviv. A apărut, după cum precizează ea, un sentiment de vină.
Jennifer Teege. Credit: War History Online
Teege a hotărât să cerceteze mai în detaliu rădăcinile sale, ajungând în ultimă instanţă să scrie o carte numită „Bunicul meu care m-ar fi împuşcat: o femeie de culoare îşi descoperă trecutul nazist” (My Grandfather Would Have Shot Me: A Black Woman Discovers her Family’s Nazi Past). Aceasta a început să viziteze Polonia, locul în care bunicul său a comis atrocităţile.
Când şi-a întâlnit mama naturală, aceasta vorbea de tatăl ei ca şi cum ar fi fost încă în viaţă şi era reţinută în a vorbi urât despre tatăl său.
Este remarcabil cum Jennifer a reuşit să depăşească acest obstacol: o viaţă neconvenţională, revelaţia că bunicul său a fost unul dintre cei mai cruzi nazişti.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Povestea oraşului nazist de lângă New York. ”Trebuie să fii ARIAN ca să locuieşti aici!”
O echipă a început să sape după trenul nazist plin cu aur şi pietre preţioase